de Thuiskamer

De Thuiskamer is na de verhuizing van de Rijnauwenstraat naar de Loevesteinlaan 1001 een huiskamer voor de buurt waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen. Jong en oud, al langer wonend in Moerwijk/Den Haag of nét nieuw in de wijk.

Daarnaast is de Thuiskamer ook een weggeef- en kleine prijzen winkel.

Over de Thuiskamer
In Moerwijk Zuid op de hoek van de Cannenburglaan en de Loevesteinlaan op nummer 1001, zijn Geloven in Moerwijk en de Moerwijk Coöperatie een weggeef- en kleine prijzen winkel en tevens een Thuiskamer begonnen. LOEV genaamd.

Waarom hier? Simpel! Doordat de woningen in dit blok gesloopt en op redelijk kort termijn in opdracht van Staedion de Schaloen gebouwd gaat worden, mensen nu al wegtrekken, gaat de leefbaarheid er hard achteruit. Om het met de achterblijvers en de tijdelijke huurders nog een beetje gezellig te hebben gaan we een leegstaande hoekpand tot een Thuiskamer omgetoveren. Daarnaast krijgen we door vertrekkende buren en buurtgenoten zoveel spullen aangeboden dat we er ook maar meteen een weggeefwinkel/kleine prijzen winkel beginnen: LOEV.

Over De Schaloen
Het project De Schaloen bestaat uit meerdere torens van 70 meter en lager aan de Schaloenstraat en de Cannenburglaan in Den Haag. Het project bevindt zich in de wijk Moerwijk. Dit hoogbouwproject is in ontwikkeling en de startbouw staat gepland in 2021. In dit project komen in totaal ongeveer 558 woningen. Het planuitwerkingskader gaat uit van twee hoogteaccenten van ongeveer 70 meter op een doorlopende plint van 15-20 meter. Lees het planuitwerkingskader (PUK) hier.

Ontwikkelaar: Sustay
Architect: JMW Architecten
Aannemer: De Vries Verburg
Opdrachtgever: Staedion

 

[contact-form to=”thuiskamer@moerwijk.nl” subject=”Meetimmeren in de Thuiskamer op de Loevesteinlaan 1001″][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”1″][contact-field label=”Mobiele telefoonnummer” type=”text” required=”1″][contact-field label=”Koffie, thee of iets anders drinken?” type=”textarea”][/contact-form]