Lid worden

Lid worden van de Moerwijk Coöperatie is lid worden van een coöperatieve bewonersorganisatie, bewonersbedrijf en bewonersplatform in 1. Belangrijk te weten is dat de  Moerwijk Coöperatie wordt beheerd door de bewoners zelf!

Van Moerwijkers, voor Moerwijkers en door Moerwijkers!

Lid worden is belangrijk
Welke redenen hebben andere bewoners van Moerwijk om lid te worden?

Een stem
Als je lid bent, kun je meebepalen wat er in jouw Moerwijk Coöperatie  gebeurt. Ook geven de leden van de bewonersorganisatie opdracht aan de Moerwijk Coöperatie om te helpen waar dat volgens jou en de andere leden nodig is.

Steun
Door lid te worden, laat je zien dat je de Moerwijk Coöperatie belangrijk vindt. Hierdoor zien de gemeente en andere instanties die ons geld (kunnen) geven dat er bij bewoners draagvlak is voor de Moerwijk Coöperatie. Een coöperatieve vereniging met 100 leden maakt al indruk, maar met meer dan 300 leden kan niemand om je heen.

Iets terugdoen
De activiteiten of hulp binnen de Moerwijk Coöperatie zijn gratis. Bewoners helpen elkaar over en weer. Niet altijd kan iemand zelf actief worden. Sommigen doen meer dan anderen en dat is niet erg. Door lid te worden geef je aan dat je het fijn vindt dat anderen zich voor jou inzetten.

Eigen spaarpot
Door jaarlijks vrijwillig voor het lidmaatschap te betalen hebben we een eigen potje. Wanneer de leden het belangrijk vinden om iets te doen wat geld kost, kunnen ze besluiten dat daaruit te betalen. Bijvoorbeeld een keer per jaar een gezamenlijk buffet met alle deelnemers of een presentje voor de vrijwilligers.
De hoogte van de bijdrage stellen we samen in de komende bewoners-bijeenkomst vast.

Belangrijke gegevens
Wanneer je lid wordt, vragen we je naar je adres, telefoon, e-mail, leeftijd, land van herkomst en naar de woningcorporatie waar je huurt. Deze informatie is voor ons belangrijk omdat we je dan gemakkelijker kunnen bereiken, ergens voor kunnen uitnodigen en met andere bewoners in contact kunnen brengen of huurders gezamenlijk actie kunnen laten ondernemen.
Natuurlijk altijd met jouw toestemming. Zie ook onze privacyverklaring

Ook zijn de gegevens belangrijk voor de gemeente en de andere instanties die ons geld geven. Ze willen namelijk weten hoeveel bewoners we vertegenwoordigen. Zij krijgen de gegevens altijd anoniem: ze weten dus nooit om welke mensen het gaat.
Je kunt trouwens ook lid worden zonder dat je al deze gegevens verstrekt.

Word lid!
Genoeg redenen dus om lid te worden. Niet voor niets zijn veel andere bewoners je al voorgegaan.

Voor vragen over het lidmaatschap kun je altijd contact met ons opnemen

Is het bestuur iets voor jou?
Voor de coöperatieve bewonersvereniging die de Moerwijk Coöperatie is, zoeken we regelmatig nieuwe bestuursleden. Ben je al lid van de Moerwijk Coöperatie en lijkt het je leuk om mee te draaien in het bestuur?

Ja! Ik doe mee!

[contact-form to=”neo@moerwijkcooperatie.nl” subject=”Formulier Lid Worden! ingevuld”][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”1″][contact-field label=”Mobiele telefoonnummer” type=”text” required=”1″][contact-field label=”Waar in Moerwijk woon je?” type=”text” required=”1″][contact-field label=”Welk talent wil je graag in de je wijk inzetten?” type=”text” required=”1″][contact-field label=”Ik wil graag” type=”checkbox-multiple” required=”1″ options=”Lid worden,Met het bestuur meedraaien,Vrijwilliger worden,Anders (vul dan hieronder in wat dat is ;-))”][contact-field label=”Anders” type=”textarea” required=”1″][/contact-form]

Meer weten over de Moerwijk Coöperatie?
Lees hier en hoe en wat.

Of neem contact op met Neo de Bono. Hij is namens de leden en het bestuur verantwoordelijk voor de ‘day to day-business’ van de Moerwijk Coöperatie. Je kunt hem bereiken via neo@moerwijkcooperatie.nl (klik om direct te mailen) of 06-34 196 796 (klik om direct te bellen)