Lekker aan het werk in de Marcustuin

We zijn lekker aan het werk in de Marcustuin, de buurttuin aan de Joan Blasiusstraat, net achter de Marcuskerk. De kinderen die aan de overkant wonen weten precies wat er gedaan moet worden: het onkruid gaat eruit en de zonnebloemen moeten water. Er wordt ook geoogst, er is rucola voor bijna de hele straat en eindelijk is de munt groot genoeg om lekkere thee van te zetten. Een buurvrouw steekt haar lange, gelakte nagels in tuinhandschoenen en gaat de brandnetels te lijf, het ruimt lekker op in tuin en zoals ze zelf zegt, ook in haar hoofd.

Er is soep als lunch maar er zijn zoveel mensen komen helpen dat ik bang ben dat we te weinig hebben. Ik wil al naar de winkel lopen als een andere buurvrouw aankomt lopen met 2 borden vol Hollandse en Egyptische pannenkoeken, nog weer iemand komt Antilliaanse kippensoep brengen en opeens hebben we een overvloed aan eten. Het wordt een echte Moerwijkse maaltijd, met mooie mensen en kleurrijk eten.