Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger in Moerwijk willen wonen…

…Na het eten een partijtje voetbal in de tuin de ouders langs de lijn

De rasechte Moerwijkse bij wie ik bezoek ben vertelt over hoe leuk het was om hier te komen wonen toen de wijk net gebouwd was. Een nieuwe start voor het gezin van haar ouders, betere tijden na jaren van oorlog. Een nieuw huis met grote ramen en veel kamers, winkels op de straathoeken en allemaal buurkinderen om samen mee in de tuin te spelen Maar bijna alle buren verhuisden op den duur, de winkels moesten dicht en in haar binnentuin lig alleen nog maar afval. Haar buren kan ze niet meer verstaan. Maar vertelt ze met een glimlach, laatst had ze koffie gedronken met haar nieuwe buurvrouw wat leuk was maar ook een beetje ongemakkelijk omdat ze nog niet zo goed met elkaar konden praten.

Die buurvrouw is een moeder met 3 kinderen. Het huis waar ze wonen is oud en het tocht maar het is beter dan de kleine kamers van het opvangcentrum waar ze tot voor kort moesten wachten tot hun leven in Nederland kon beginnen. Het huis voelt als een nieuwe start, het begin van betere tijden. Haar kinderen kunnen lekker buiten spelen. Ze durft zelf nog niet goed naar buiten en spreekt niet veel Nederlands, maar dat komt wel. Ze vertelt dat ze koffie heeft gedronken met haar oude buurvrouw, een goed begin.