Indiase Aloo Paratha

Aloo Paratha van Neelam

ingrediënten (±10 stuks)
Deeg
500 g volkoren tarwemeel
1 el zout
2 el zonnebloemolie
250 ml water

Aardappelvulling 
4/5 aardappels, normale grootte
1/2 theelepel zout
1 theelepel komijnzaad
2 fijngesneden groene chilipepers
4 el fijngesneden koriander (of munt)

bereiding

– Doe 500 gram tarwemeel in een schaal
– Voeg 1 eetlepel zout, 2 eetlepels zonnebloemolie en 250 ml water toe
– Kneed het tot een soepel, stevig deeg
– 10 minuten laten rusten

Aardappelvulling (aloo)
– Kook 4/5 aardappels tot ze zacht zijn en laat ze vervolgens afkoelen (aloo)
– Pel de aardappelen en plet ze (aloo)
– Doe daarna de fijngesneden groene chilipepers, koriander (of munt), komijnzaad en het zout erbij. Meng alles. (aloo)
– Verdeel het deeg en de aardappelvulling in 10 gelijke porties.
– Zet een bord naast je werkblad met wat bloem erop.
– Neem een balletje deeg en duw het langs beide zijden in de bloem. Rol het balletje uit tot een cirkel.
– Doe er een bolletje aardappelpuree in, vouw het dicht en druk het wat platter.
– Laat ze enkele minuten rusten.
– Neem een bal en duw nogmaals in de bloem en rol het uit tot een cirkel.
– Doe wat olie in de pan en bak de paratha. Na een paar seconden verandert de paratha van kleur en ontstaan luchtbellen. Draai de paratha om en bak ook de andere kant. Draai ze nogmaals om en doe 1 theelepel olie op de paratha. Draai ze weer om en duw er af en toe op met een spatel.
– De paratha’s mogen goudbruin gebakken zijn.