Groene curry van Mayura
Ingrediënten Groene curry (1 potje / Koh Thai) Palmsuiker (2 blokjes / Jeeny’s) Lichte sojasaus mushroom (Healthy Boy) Kokosmelk (Pak 500 ml / Aroy-D) Courgette Bloemkool of broccoli Wortel Bamboescheuten (1 blikje / Albert Heijn) Thaise basilicum Zout Thaise basilicum toe Zonnebloemolie Pandanrijst
Bereiding
– Snijd de groente (kan ook een groentemix)
– Kook de pandanrijst volgens bereidingswijze
– Doe 3 eetlepels zonnebloemolie in de wok
– Voeg 3 grote eetlepels currypasta in de olie en bak de curry aan
– Doe de harde groenten in de pan
– Laat het 5 minuten pruttelen
– Leng aan met 500 ml kokosmelk en 4 lepels sojasaus (voeg eventueel zout toe voor smaak)
– Doe de zachte groentes in de wok
– 5 minuten op laag vuur laten garen
– Voeg ten slotte de Thaise basilicum toe
* Voor de vleeseters: kook gesneden kipfilet en voeg deze toe aan de curry zodra de stukjes gaar zijn.