oktober 2

Arme mensen zoals in Moerwijk gaan zes jaar eerder dood – de Volkskrant

4  comments

De Volkskrant schreef al eerder een goed artikel over de uitdagingen waar wijken als Moerwijk voor staan. Toen ging het over de Regiodeal en waarom die nodig was. Dit keer gaat het over waarom het nodig is om te investeren in de gezondheid van bewoners van arme wijk als de onze.
Mocht je wethouder
Kavita Parbhudwyal tegenkomen, na het lezen van dit artikel dan weet je wat je haar moet vragen.. GELD

De gezondheidsverschillen tussen bewoners van ‘goede’ en ‘slechte’ wijken zijn gigantisch. Lageropgeleiden leven maar liefst 15 jaar minder in goede gezondheid dan hogeropgeleiden. De ongelijkheid groeit, en de coronacrisis maakt dat nog eens erger. Waarom wordt er niet veel meer ingezet op preventie?


Tags

Amanda de Glanville, armoede, de Marcuskerk, de Volkskrant, Den Haag Zuidwest, geloofsgemeenschap, Geloven in Moerwijk, hoogleraar Mierau, Jet Bussemaker, Maaltijden in Moerwijk project, Marcuskerk Den Haag, Menzis-voorman Wenselaar, Michiel van der Geest, Moerwijk, Moerwijk Coöperatie, Moerwijk Den Haag, Morgenstond, MRDH, Neo, Neo de Bono, Omid Heydari, Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, radicalisering, Regio deal, Regio Deal Den Haag, Ruben Wenselaar, schulden, slechte gezondheid, volksgezondheid


You may also like

#Corona Persconferentie 12 januari: lockdown drie weken verlengd

Fijne kerst en een corona vrij nieuwjaar Moerwijk!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Subscribe to our newsletter now!

    >