Liefste straat van Den Haag is.. de Schermerstraat Moerwijk

Update:
De Liefste straat van Den Haag is de Schermerstraat in Moerwijk šŸ’šŸŽ‰šŸ„³
We feliciteren onze buren met hun prijs en moedigen hen vooral aan zo door te gaan!

In Lief & Leed straten zetten bewoners zich in voor burenhulp en geven op hun eigen manier aandacht aan buren die aandacht nodig hebben of verdienen.

Op 8 oktober 2020 kiezen we dan eindelijk de Liefste Straat van Den Haag 2020. Wordt het de Schermerstraat in Moerwijk, de Jan van Riebeekstraat in Bezuidenhout-West of de Morgenzonlaan in Transvaal?

Juist nu! 75 euro voor je straat!
Wie wil er nou niet in een straat wonen waar de buren nog echt naar elkaar omkijken? Als Lief & Leedstraat kun je ervoor zorgen dat er in jouw straat meer aandacht is voor elkaar, dat lief en leed met elkaar wordt gedeeld en dat niemand meer buiten de boot valt. Zo kun je als straat een Lief & Leedpotje met 75 euro contact geld aanvragen. Hiermee kun je gedurende het jaar een bloemetje, fruitmand of ander aardigheidje cadeau geven aan een buurman of -vrouw die dat volgens jou echt verdient.

Potje van ā‚¬75
Wil jij zoā€™n potje beheren, laat danĀ hier je gegevens achter. Een van de projectleiders van het Lief & Leedteam neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Zij kijken samen met jou naar goede manieren om het potje bekend te maken in de straat, overhandigen het geldkistje met 75 euro en helpen je op weg. Zo snel kan het gaan. Welkom bij Lief & Leed Den Haag!

Over de Lief en Leed-straten
Lief en Leed-straten zijn straten waar de buren nog echt naar elkaar omkijken, waar meer aandacht is voor elkaar en waar lief en leed worden gedeeld. Elke Lief en Leedstraat heeft een gangmaker die het Lief en Leedpotje beheert. Het idee voor Lief en Leedstraten is geboren in Rotterdam, nadat een vrouw daar volslagen onopgemerkt 10 jaar lang dood in haar woning had gelegen. Dat nooit weer, vond de omgeving.

ā€œHet is geweldig dat het aantal Lief en Leedstraten in Den Haag zo snel groeitā€, zegt wethouder Kavita Parbhudayal, die vorig jaar haar actieplan tegen eenzaamheid (ā€˜Met zā€™n allen niet alleenā€™) lanceerde. ā€œJuist in deze periode van de coronacrisis is er een groter risico dat mensen in een isolement terecht komen. Burenhulp was nog nooit zo belangrijk. Onze Lief en Leedstraten zijn daar een prachtig voorbeeld vanā€.

Met het Lief en Leed-potje van 75 euro, waaraan sponsor Albert Heijn nog eens 25 euro toevoegt, kunnen buren namens de straat een aardigheidje geven bij leuke of juist verdrietige gebeurtenissen. Als je langsgaat met een bloemetje omdat bijvoorbeeld iemand zijn of haar partner is verloren, is het makkelijker om meteen even te vragen of iemand misschien nog hulp kan gebruiken. Op deze manier leiden Lief en Leed-straten tot meer en intensiever burencontact.

Naast het Lief en Leedpotje kunnen de straten ook een beroep doen op een activiteitenbudget van ā‚¬ 150,- dat Fonds 1818 beschikbaar heeft gesteld. Een groot aantal straten heeft dit budget gebruikt voor bijvoorbeeld coronaproof ā€˜buurtborrelsā€™, opfleuracties en voortuinbingo.

Ook Lief en Leed-straat worden, meld je dan aan op www.liefenleeddenhaag.nlĀ en begin deze week nog!

Over de Moerwijk CoƶperatieĀ 
Als bewonersorganisatie vind de Moerwijk Coƶperatie de leefbaarheid en saamhorigheid heel belangrijk. En we zijn maar wat blij om te zien dat er steeds meer Lief en Led-straten in Moerwijk bijkomen.
Maar er is nog wel iets meer nodig om van Moerwijk de wijk te maken waar we best wel zouden willen blijven wonen šŸ˜‰

Overweeg om lid te worden
Lid worden van de Moerwijk Coƶperatie is lid worden van een coƶperatieve bewonersorganisatie, bewonersbedrijf en bewonersplatform in 1. Belangrijk te weten is dat deĀ  Moerwijk CoƶperatieĀ wordt beheerd door de bewoners zelf!

Van Moerwijk-ers, voor Moerwijk-ers en door Moerwijk-ers!

Lid worden is belangrijk
Welke redenen hebben andere bewoners van Moerwijk om lid te worden?

Een stem
Als je lid bent, kun je meebepalen wat er in jouw Moerwijk CoƶperatieĀ  gebeurt. Ook geven de leden van de bewonersorganisatie opdracht aan de Moerwijk Coƶperatie om te helpen waar dat volgens jou en de andere leden nodig is.

Steun
Door lid te worden, laat je zien dat je de Moerwijk Coƶperatie belangrijk vindt. Hierdoor zien de gemeente en andere instanties die ons geld (kunnen) geven dat er bij bewoners draagvlak is voor de Moerwijk Coƶperatie. Een coƶperatieve vereniging met 100 leden maakt al indruk, maar met meer dan 300 leden kan niemand om je heen.

Iets terugdoen
De activiteiten of hulp binnen de Moerwijk Coƶperatie zijn gratis. Bewoners helpen elkaar over en weer. Niet altijd kan iemand zelf actief worden. Sommigen doen meer dan anderen en dat is niet erg. Door lid te worden geef je aan dat je het fijn vindt dat anderen zich voor jou inzetten.

Kijk hier voor meer informatie>>

Plaats een reactie